نگاهی به کتابخانه پدر مطالعات خلیج‌ فارس

کتابخانه اهدایی زنده‌یاد احمد اقتداری به مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی شامل ۲۱۵۶ جلد کتاب و ۷۶ عنوان مجله و ۲۳۰۰ قطعه عکس از مناطق جنوبی ایران است. اغلب کتاب‌های این کتابخانه در زمینه ادبیات، تاریخ به خصوص تاریخ جنوب ایران و سفرنامه‌ها است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، زنده‌یاد احمد اقتداری کتابخانه ارزشمند خود را سال ۱۳۸۷ به مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی اهدا کرد که اکنون در کتابخانه مرکز بخشی به نام کتابخانه مطالعات خلیج‌فارس ایجاد کردند. احمد اقتداری در آذرماه ۱۳۸۷ ش کتابخانه اختصاصی خود را به رغم پیشنهادات بسیار از جانب مراکز مختلف به مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی منتقل کرد. این مجموعه در سالن مجموعه‌های اهدایی طبقه نخست مرکز قرار گرفت و به نام «کتابخانه خلیج‌فارس» نامگذاری شده است. وی در کنار کتابخانه، مجموعه اسناد، عکس‌ها و نقشه‌های تاریخی خود را نیز به این مرکز اهدا کرد.

شمار کتاب‌ها و مجلاتی که تاکنون به مرکز انتقال یافته ۲۱۵۶ جلد کتاب و ۷۶ عنوان مجله و ۲۳۰۰ قطعه عکس از مناطق جنوبی ایران است. اغلب کتاب‌های این کتابخانه در زمینه ادبیات، تاریخ به خصوص تاریخ جنوب ایران و سفرنامه‌ها است. همچنین این مجموعه دارای دوره کاملی از مجلات «آینده»، «یغما»، «فرهنگ ایران زمین»، «راه و بار» و ... است.

مجموعه عکس‌های ارزشمند استاد حدود ۲۳ ویترین از عکس‌های تاریخی جنوب ایران و اصل تصاویر کتاب آثار شهرهای باستانی سواحل و جزایر خلیج فارس و دریای عمان است.آثار احمد اقتداری به همراه لوح‌ها و تقدیرنامه‌های استاد نیز در قفسه‌ای جداگانه در کتابخانه‌اش نگهداری می‌شود.

اقتداری بنا به میل و رغبت خویش هر هفته در دفتری که در کنار «کتابخانه خلیج‌فارس» به او اختصاص داده شده، حضور می‌یافت و علاقه‌مندان و مشتاقان به مسائل خلیج‌فارس از محضر وی بهره‌مند می‌شدند. در بهمن ماه ۱۳۹۲ دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی به پاس بیش از نیم قرن تحقیق و فعالیت فرهنگی دکتر احمد اقتداری در حوزه خلیج‌فارس و جنوب کشور ضمن قدردانی از این اندیشمند فرهیخته از تندیس وی در سرسرای مرکز رونمایی کرد.